Vereisten training Steigerinspecteur
training

Na de training Steigerinspecteur ontvangt u een persoonscertificaat die 5 jaar geldig is

Welke toelatingseisen zijn er voor het behalen van een training Steigerinspecteur? Er moet voldaan worden aan de toelatingseisen die door de Waarborgcommissie zijn opgesteld. De training voor Steigerinspecteur heeft zijn eigen eindterm welke aangeeft welke kennis u moet bezitten, om in aanmerking te komen voor het DNV-GL vakbekwaamheidscertificaat Steigerinspecteur. De training Steigerinspecteur kan op de locatie van IQC of op locatie bij de klant worden uitgevoerd. Gezien de risico’s en de technische ontwikkelingen binnen het vak steigerbouw, is een DNV persoonscertificaat 5 jaar geldig. Indien het certificaat verlengd moet worden, is hercertificeren mogelijk. Zo blijft u altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het vakgebied.

Met de training Steigerinspecteur kunt u zelf alle steigers beoordelen

Na het volgen of behalen van de training “Steigerinspecteur” is de kandidaat:

  • Bekend met alle eindtermen vermeld bij het bijbehorende profiel
  • in staat aan de hand van tekeningen, alle steigers te beoordelen en deze vrij te geven
  • in staat steigermateriaal te inspecteren volgens bestaande criteria en normen;
  • in staat aan de hand van een inspectie, de veiligheid van steigers te beoordelen
  • in staat tot het maken van schetsen vervangende constructieve maatregelen;
  • op de hoogte van de juridische aspecten van het fenomeen steigerbouw

Voor meer informatie kunt u altijd kijken op onze website: www.IQC-Safety.com.

Wat houdt de training voor Steigerinspecteur in? We leggen het u graag uit!

Meer willen weten over een training Steigerinspecteur? Bijvoorbeeld de duur van het examen Steigerinspecteur? Het examen Steigerinspecteur bestaat uit een theorie examen van 2,5 uur. En bestaat uit een regulier examen (klassikaal theorie examen), eén op één examen (regulier theorie examen maar met één kandidaat per toezichthouder). Voor actuele prijzen over de verschillende typen training Steigerinspecteur kunt u het beste contact met ons opnemen. www.IQC-Safety.com. Voor de training Steigerinspecteur wordt niveau Hoger Beroepsonderwijs denk- , lees- , en schrijfniveau geadviseerd. In het bezit zijn van het certificaat, “Voorman Steigerbouw”, “Veiligheidsbeoordeling Steigers II” of een gelijkwaardig training / certificaat. Voorwaarden voor het examen is minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als leidinggevende in de steigerbouw. Dit moet in de vorm van een werkgever / werknemer verklaring bij de aanmelding worden gevoegd.

IQC hét adres voor trainingen en examens voor veilig werken op hoogte

Informatie nodig over een training Steigerinspecteur en ook over IQC? IQC is gevestigd in Nijmegen met deskundige inspecteurs en adviseurs verspreid over Europa. IQC kent het vakgebied veiligheid en is goed op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen deze bedrijfstak. Wij combineren onze ervaring vanuit de praktijk en expertise van de lokale wetten en normen, waardoor u verzekerd bent van de beste partner en een gedegen consultant op het gebied van een training Steigerinspecteur. U kunt rekenen op onze deskundigheid en zeer uitgebreide vakkennis. Wij nemen examens af voor diverse vakbekwaamheid profielen conform ISO 17024, waaronder ook vakbekwaamheid Steigerinspecteur d.m.v. training. Onze dienstverlening is gericht op het verhogen van de veiligheid en het bewaken van de kwaliteit in o.a. de bouw. De training Steigerinspecteur dat door IQC wordt aangeboden zijn standaard volgens de ISO 17024. Dit betekent dat IQC zelf de training Steigerinspecteur niet ontwikkelt, maar een certificeringsinstantie zoals DNV-GL. Kijk voor nog meer informatie op onze website of vraag advies/info aan via ons contactformulier.

Neem contact op

International Quality Consultancy B.V. logo
International Quality Consultancy B.V.

Stel uw vraag

Steigerinspecteur | training

© 2022 International Quality Consultancy B.V. | Alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Klachtenregeling | Privacyverklaring (NL)

Sitemap | Site-Index | Designpro.nl | Z-IM